Zangeres Elize over liefde, gadgetgeilheid, voetbal, rellen, kotsen en tieten

EliZe (22) lanceerde begin deze maand haar nieuwe single Into your System en haar fonkelnieuwe album zal snel volgen.

Ben jij zo’n meisje die voetbal kijkt vanwege de korte broekjes?
Zeker niet, want ik heb zes jaar lang een seizoenkaart gehad van FC Utrecht! Al moet ik eerlijk zeggen dat ik mede vanwege mooie jongens als Nesta en Cannavaro veel Italiaans voetbal keek. En vroeger was ik verliefd op Fredrik Ljungberg, om zijn Calvin Klein ondergoedreclames en de rode hanenkam die hij had.

Een seizoenskaart? Een echte voetbalfreak dus!
Ik wist alle spelersnamen en bijbehorende rugnummers uit mijn hoofd en ging ook naar uitwedstrijden. En ik ben eens een dag eerder teruggekomen van vakantie omdat FC Utrecht in de bekerfinale stond. Tegenwoordig boeit voetballen me niet meer. Ik werd te fanatiek en dat was niet meer leuk. Ik haatte andere clubs en had zelfs een ‘ik scheid op Ajax’-sticker op mijn tas.

Wel eens wezen rellen?
Zelf heb ik niets gesloopt, alleen maar gescholden. En zo zat ik eens als Utrecht-supporter in de F-Side bij de halve finale tussen Jong Ajax en Utrecht, en Utrecht won. Toen werd de tent compleet gesloopt. Ik barstte in tranen uit van alle opgebouwde spanning, toen er een Ajax-supporter naar me toe kwam en zei: “Ach meisje, huil maar niet. Volgende keer wint Ajax wel van die klootzakken.”

Leg eens uit; wat is buitenspel?
Als de bal achter de verdediging terechtkomt… zoiets. Ik weet het wel, maar het is lastig uit te leggen. Bij het schieten van de bal en dat de verdediging achter de lijn staat… ofzo. Bijna goed toch?

Bijna. Je bent afgekickt van het voetbal. Waar ben je tegenwoordig aan verslaafd?
Aan schoenen. Ik heb zeventig paar. Afgelopen maand heb ik er twintig gekocht via E-Bay. Er zaten heel sexy naaldhakken bij, waar ik niet mee op straat ga lopen hoor. Die zijn voor fotoshoots. Of als ik in een sexy bui ben… Waar andere mensen zich in een depressieve periode afreageren door veel te eten, koop ik vette schoenen voor weinig geld op internet.

Ben je een beetje gadgetgeil?
Hoewel ik mijn TomTom helemaal geweldig vind, ben ik niet van de gadgets. Zo hou ik mijn mobiele telefoon net zolang totdat het stukgaat, want het duurt even voordat ik dat ding helemaal begrijp. Die TomTom gebruikte ik laatst wandelend op straat, maar dat werkte niet goed. En toch vind ik het leuk.

Wat doe je als je dronken bent?
Er is iets gebeurd waardoor ik vrijwel niets meer drink. Na een optreden zou ik voor het eerst bij mijn vriendje Jamie slapen en ik had wat Martini’s gedronken om mezelf moed in te drinken. Maar de alcohol viel door alle spanning slecht en toen ik bij hem in bed lag, voelde ik dat ik moest overgeven. Ik sprong het bed uit, opzoek naar de toilet. Maar ik kende dat huis niet en kon het niet vinden, en dus kotste ik over de muur! Jamie was zo lief om het op te ruimen en mijn tanden te poetsen. Ik zou iemand die bij mij de muren onderkotst allang het huis uit hebben gegooid!

Jamie is de Jamie van de band Direct. Waarom hebben bekende meisjes vaak bekende vriendjes? Zo krijgt de gewone man geen kans.
Ah, hij krijgt zijn kans wel. Ik heb ook niet-beroemde vriendjes gehad. Maar als je vriendje ook beroemd is, begrijpt hij het goed als je het druk hebt. Bij Jamie dacht ik meteen: ‘Wow, jij bent leuk!’ Dat gevoel had ik nooit eerder meteen gehad bij een jongen. Ik heb hem ontmoet bij een gezamenlijke fotosessie waar Jamie krokodil Schnappi in elkaar moest slaan. Hij bracht me daarna naar huis en we hebben nog lang gepraat.

Gepraat. Heet dat zo tegenwoordig? Toen je 13 was zong je in Kinderen voor Kinderen het beroemde Tietenlied. Had je toen zelf wel tieten?
Ik was zo plat als een dubbeltje en huilde dat ik dit lied niet wilde zingen. Ik deed het toch en toen kwam er iemand op mij af die zei: ‘Je hebt helemaal geen tieten!’ Nu vind ik het een grappig liedje dat ik tijdens optredens nog steeds zing. Het is leuk om ermee te spotten, want ik heb nog steeds niet zulke grote tieten.

Je bent verkozen tot Babe van het Jaar 2005. Leuk?
Het is een grote eer, omdat ik ben gekozen om het totaalplaatje. Zo moeten je fotoshoots er goed uit zien en moet je een beetje kunnen zingen en dansen. En als je zelf je liedjes schrijft is dat ook mooi meegenomen. Gevolg is wel dat bladen mij veelal sexy willen fotograferen. Dan roept zo’n fotograaf ‘tieten naar voren’ en ‘geil kijken.’ Maar seks straal je uit met je ogen en niet perse met je blote buik.

Geschreven voor Wannahaves

Copyright © Gabriël Deriga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.