Naakt bij de mensen thuis

Kika (20, tweedejaars Fysiotherapie) wordt wel eens uitgescholden voor hoer. Ze is camster. Tegen betaling gaat ze voor haar webcam uit te kleren en verricht daarbij seksuele handelingen met zichzelf. Mannen kijken naar haar en doen tegelijkertijd ‘hun ding’. “Maar soms komen ze ook voor een goed gesprek.”

Waar studiegenoten na school achter de kassa plaatsnemen, doe jij dat voor je webcam. Wat is er mis met een supermarkt?
“Heb ik al eens geprobeerd. Cammen vind ik spannend. Je weet nooit wie er inlogt en als de klant geen webcam heeft, weet ik zelfs niet hoe hij eruit ziet en wat er precies gebeurd. En ik verdien nu meer geld. Het verschilt een beetje, maar meestal krijg ik zo’n dertig cent per minuut.”

Hoe ben je op het idee gekomen?
“’s Avonds laat zag ik op televisie van die reclames langskomen waarin erotische webcamsites werden aangeprezen en dat leek mij een leuke manier om geld te verdienen. Niemand weet dat ik dit doe, dus het is ook nog kicken dat ik een dubbelleven leid.”

En is het een leuke manier van geld verdienen gebleken?
“Jazeker, ik vind het ontzettend leuk om te doen omdat je nieuwe mensen leert kennen. Zo heb ik enkele vaste klanten die regelmatig terugkomen. Doordat we veel met elkaar chatten beginnen we elkaar beter te leren kennen en bouw je een band op. Soms praat ik uren achterelkaar met een vaste klant zonder dat ik naakt ben, want sommigen willen gewoon een goed gesprek.”

Zonder seks?
“Precies. Veel mensen willen gewoon lekker chatten, maar natuurlijk willen verreweg de meeste klanten klaarkomen. Die zijn vanaf het begin van de sessie al naakt en hebben hun webcam op hun geslachtsdeel gericht. Wanneer ze zien dat ik nog niet helemaal naakt bent, gaan ze meteen weg en op zoek naar een andere camster.”

Wat doe je met lastige klanten?
“Als ze echt lastig zijn, dan beëindig ik het gesprek en blokkeer ik diegene zodat hij nooit meer bij mij kan inloggen. Vaak zijn mijn klanten heel aardig, maar sommigen willen me de raarste dingen zien doen. Als ik dat niet doe, schelden ze me uit voor hoer.”

En dat ben jij niet.
“Ik krijg dan wel betaald om mijn naakte lichaam te laten zien en seks te hebben met mezelf, maar ik doe ‘het’ niet met iemand voor geld, dus ik vind mezelf geen prostituee.”

Wat willen sommige klanten dan zien waar jij geen zin in hebt?
“Mijn geslachtsdeel insmeren met pindakaas, bijvoorbeeld. Daar doe ik gewoon niet aan mee.”

Begrijpelijk. Ben je niet bang dat er leraren of medestudenten bij jou inloggen?
“Er komen wel eens mannen voorbij die zeggen dat ze leraar zijn, maar gelukkig heb ik nog nooit iemand gezien van wie ik zelf les krijg. Ik zou me doodschrikken! Het kan natuurlijk altijd gebeuren, daarom ga ik vaak ook niet met mijn hoofd in beeld. Internet is namelijk niet bepaald anoniem. Pas wanneer ik een klant heb gezien en ik zeker weet dat ik diegene niet ken, laat ik mijn gezicht zien.”

Jij zult dus niet snel herkend worden, maar herken jij zelf wel mensen?
“Als ik op school loop, denk ik wel eens klanten van mij te herkennen. Zeker weten doe ik het niet, want ik heb zoveel klanten dat ik niet alle gezichten kan onthouden. Maar het zou kunnen dat ik voor een klasgenoot heb gecamd. Het lijkt me vreselijk als dat is opgenomen en uitlekt. Ik denk niet dat ik dan ooit nog op school durf te komen.”

Je camt thuis op je zolderkamer. Zijn je ouders nog nooit per ongeluk binnengestormd?
“Dat is gelukkig nog nooit gebeurd. Meestal cam ik ’s avonds laat als mijn ouders al op bed liggen of ’s morgens vroeg voordat ik naar school ga. Dan zijn mijn ouders al naar hun werk. Het mooie is dat ik mijn werkuren zelf kan bepalen.”

Wat vindt je vriendje ervan?
“Hij weet het niet. Gelukkig is hij niet al te slim met webcams, want anders was hij er al lang achtergekomen. Ik houd veel van mijn vriendje en ik wil altijd eerlijk tegenover hem zijn, maar ik denk niet dat hij begrijpt dat ik dit werk doe. Als ik het hem vertel, wil hij dat ik ermee stop. Dat weet ik zeker. Maar dat wil ik niet. Ik vind het leuk en spannend, en wil hier nog heel lang mee doorgaan.”

<Kader 1>
Hoe werkt het precies?
Op een erotische camwebsite staan foto’s van verschillende meisjes. Wanneer je op een foto klikt ga je naar de privébox van dat meisje. Maar eerst word je gevraagd een 0906-nummer te bellen om een viercijferige toegangscode te verkrijgen waarmee je moet inloggen. Soms is het druk en moet je even wachten, maar pas wanneer je door de camster bent toegelaten begint de sessie en loopt de meter. Meestal kost dit een klant tachtig cent per minuut. Uiteraard kunnen de camster en klant met elkaar chatten, soms zelfs praten via een microfoon en als de klant ook een webcam heeft, dan kunnen ze elkaar zien.

<Kader 2>
Wat verdient dat nou?
Een maand lang zit je elke dag één uurtje achter je cam. Wanneer je het hele uur een klant heb, verdien je dus 60 minuten x 0.30 euro x 30 dagen = 540 euro. Je kunt als camster ook meerdere klanten tegelijk hebben, wat vanzelfsprekend nog meer geld oplevert.

<Kader 3>
De webcam; het fenomeen
De webcam heeft de laatste jaren terrein gewonnen. Wat begin jaren negentig begon als een provisorisch zwart/wit cameraatje dat vaak op kantoren werd gebruikt, is inmiddels uitgegroeid tot de vaste uitrusting van een computer. Doordat de kwaliteit beter werd (kleur!) en de prijs omlaag ging, steeg het gebruik explosief.
Met de ‘huiscam’ kreeg ook het begrip ‘cybersex’ een nieuwe dimensie. Eerst vertelden mensen elkaar chattend spannende verhalen, maar nu kan je elkaar zien en horen. Seks via de webcam was geboren en daarin zag men wel brood. Er werden speciale websites gebouwd waar virtuele pimps meisjes verzamelden die via hun webcam naakt te zien zijn. Doordat internet steeds toegankelijker, sneller en goedkoper is geworden, is webcamseks voor meer mensen bereikbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.