Gregory van der Wiel over twitter en zijn twitter-affaire

Gregory van der Wiel (23) is profvoetballer bij Ajax en werd met deze club afgelopen seizoen landskampioen. Met het Nederlands elftal speelde hij in 2010 de WK-finale tegen Spanje (0-1 nederlaag).

Wat voor mensen reageren op jouw tweets?
Fans van mij en van Ajax, maar ook mensen die mij geen succes gunnen. Haters noemen we dat. Ze schelden me uit in hun tweets, maar ik geef daar geen aandacht aan. In het verleden heb ik wel enkele keren gereageerd, maar dan kun je aan de gang blijven. Ik heb besloten geen aandacht meer te geven aan negatieve mensen.

Je hebt zelfs een heuse Twitter-affaire meegemaakt, toen je je met een hersenschudding afmeldde bij Oranje, maar vlak voor die wedstrijd een foto van jezelf bij een popconcert tweette. Wat vond je van de heisa die volgde?
De impact die zo´n simpele tweet blijkbaar kan hebben heeft me zwaar verbaasd. Daarom houd ik tegenwoordig rekening met wat ik tweet. Ik zou van alles willen tweeten, net als voorheen over feestjes en vakanties, maar dat kan niet meer. Ik lig onder een vergrootglas. Het is jammer dat ik mezelf niet kan zijn.

Je was zelfs even helemaal gestopt met Twitter.
Klopt. Ik was klaar met het gedoe dat het veroorzaakte. Maar nu zit ik weer op Twitter. De fans waarderen dat en vinden het leuk. Ikzelf vind het ook leuk om bekende, interessante mensen te kunnen volgen. Alleen ik weet niet goed meer waarover ik moet tweeten. In ieder geval niet over al te persoonlijke dingen, anders kom ik weer in de problemen.

Wat heeft Twitter je zoal opgeleverd?
Ik kan gemakkelijk contact met vrienden onderhouden. En verder geeft het me vooral vermaak. Ik kan dankzij Twitter artiesten waar ik van houd op de voet volgen. Dat vind ik interessant. Ze tweeten foto´s en video´s, en vertellen wat voor shows ze geven en wanneer.

Heb je ook al echte twittervrienden gemaakt? En heb je die dan vervolgens ook echt ontmoet?
Nee, geen echte vrienden waarmee ik afspreek. Maar ik heb wel contact met bepaalde vaste fans. Zij zijn me gaan volgen, waarna ik hen bij de trainingen van Ajax in het echt heb ontmoet.

Wanneer besluit je iemand te gaan volgen?
Als ik iemand persoonlijk ken. Of als het een artiest of persoon is die ik interessant vind en ik meer van diegene wil weten. Ook volg ik collegavoetballers van Ajax en Oranje.

Wat was voor jou het mooiste twittermoment?
Ik zou echt geen specifiek moment kunnen bedenken. In het algemeen vind ik Twitter relaxed, omdat artiesten daar laten weten wanneer en waar je als eerste hun nieuwe mixtapes kunt downloaden.

En wat is je grootste twitterergernis?
Mensen die op Twitter van alles tegen me durven zeggen, maar in het echte leven hun mond houden.

Als je één volgtip zou moeten geven, wie wordt dat dan?
Een vriend van me, in wiens videoclip ik speel: @Aaron_Gill. Hij is een goede, upcoming dj en producer. Hem moet je echt in de gaten houden.

Op Twitter sinds: mei 2009

(Voor Twiet Magazine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.