Interview – Marsman (The Winner Is… serie)

Naam: Joost Marsman
Geboren: 21 november 1974 in Zwolle
Bekend van: I.O.S. (Is Ook Schitterend)

Met een zelfverzekerde blik en dito loopje, beweegt Joost Marsman zich door de gangen van opnamestudio 24 in Hilversum. Hij geniet zichtbaar van de opnames. „Er iets niets leukers dan elkaar op het scherpst van de snede bestrijden. Daar is dit het programma bij uitstek voor. Daarom doe ik mee.” Eerlijk is eerlijk, je belangrijkste reden is toch de exposure? „Tuurlijk! Als dit een spel was geweest in de kroeg had ik het ook leuk gevonden, maar was ik er wellicht mijn bed niet voor uitgekomen. Nu het op tv is wel. Misschien trekt The Winner Is wel één of twee miljoen kijkers.”

Dat zou erg welkom zijn voor Marsman. Niet om een oude carrière nieuw leven in te blazen, maar om zijn huidige een boost te geven. Nadat hij in 2009 een eind maakte aan zijn nederpopband I.O.S., waar hij sinds 1996 de frontman van was en een jaar later mee doorbrak met het nummer Voltooid Verleden Tijd, ging hij vrolijk verder als solo-artiest. Vorig jaar kwam hij met het album Waar Liefde Begint, dat piekte op de 39e plaats in de Album Top 40. Prima plek, maar dat kan beter. Lang hoefde Marsman dan ook niet na te denken of hij mee zou doen aan The Winner Is. „Het imago van een talentenshow op tv is inmiddels veranderd. In de eerste jaren van Idols riep je als professioneel muzikant: ´Now way, dat ik daaraan mee ga doen!´. Door The Voice is dat nu anders.”
Ook de hoofdprijs van één miljoen euro is voor Marsman een reden om zijn stem te schrapen voor de nieuwe show. „Toen ik stopte bij I.O.S. kon ik een platencontract tekenen, maar ik wilde ervaren hoe het is om alles zelf te doen. Van mijn eigen geld heb ik mijn album gemaakt, opgenomen en uitgegeven. Dit leverde mij extreem veel voldoening op. Geld dat ik win vloeit direct terug in mijn muziek.” Voldaan voelt hij zich nu meer dan in zijn jaren met I.O.S. „Bij I.O.S. had ik te maken met zes verschillende meningen. Nu ik solo ben gegaan, kan ik zowel creatief als zakelijk alles zelf beslissen. Daarom ben ik nu meer Marsman dan toen. En dat voelt heerlijk.” Hoewel hij lekker met z´n muziek bezig is, kan hij er niet van leven. „Als muzikant verdien je fokking weinig. Misschien dat ik rond zou komen als ik met een tape het land in ga en oud I.O.S. spul ga zingen. Maar daar heb ik geen zin in.” En dus werkt hij twee dagen in de week als copywriter bij een reclamebureau. Gaat The Winner Is daar verandering in brengen? „Dit programma gaat mij niet eeuwige roem opleveren. Kijk maar naar die andere tv-talentenjachten. Geen van de winnaars hebben het, nog, als popartiest gemaakt op lange termijn. Als ik eruit lig baal ik wel even, maar ik ga gewoon verder op de ingeslagen weg. Daar brengt niemand mij van af.”

(Voor Veronica Magazine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.