Interview – Alides Hidding (Time Bandits) (The Winner Is… serie)

Naam: Alides Hidding
Geboren: 30 januari 1954 in Schoonoord
Bekend van: Time Bandits

De tijd heeft zijn gezicht rimpels gegeven. Maar de zwarte eyeliner is als vanouds. En op zijn hoofd leunt nog altijd die karakteristieke cowboyhoed. Alides Hidding is een opvallende verschijning. Net als dertig jaar terug, toen hij de leadzanger was van de populaire electro-discoband Time Bandits. Hij is dolblij met zijn deelname. „Kansen als deze liggen voor iemand die al zolang in de muziek bezig is als ik niet voor het oprapen.”

Hiddings missie is dan ook duidelijk. „Er brandde iets in mij, dat zei dat ik de aandacht en de successen uit de jaren ´80 overnieuw wil doen. Daarom hoop ik dat dit programma mijn carrière nieuw leven in kan blazen. Hopelijk vlieg ik er niet meteen uit, maar doe ik twee of drie rondes mee. Het is net als met seks: Drie keer is leuker dan één keer.”
Wat de tand des tijds niet overleefd heeft, is zijn kenmerkende kopstem. Waar is die heen? „Dat is een vervelende vraag. Vroeger haalde ik 4.5 octaaf, heel hoog, maar dat red ik nu niet meer omdat ik erg van de geneugten des levens houd, zoals bier drinken en roken. Daar heb ik een bepaalde tol voor moeten betalen. Maar ik heb er ook iets voor teruggekregen: Mijn stem is doorregender. Ik zing nu met meer gevoel dan vroeger. Toen was het mooi gepolijst, nu heeft mijn stem meer grid.” Spijt van de biertjes en sigaretten? „Nee, zeker niet. Ik leid mijn leven zoals deze is.”
En in dat leven scoorde Hidding met zijn Time Bandits een heuse nummer één hit op de Amerikaanse Dance Charts. Dat was in 1981 met Live it Up. Met I´m Specialized in You kwam hij een jaar later op plek twee terecht in de Nederlandse Top 40. Ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Portugal en Frankrijk werd dit nummer een hit. In 1989 zette de Drent een punt achter Time Bandits omdat hij in Amerika een aardige carrière had opgezet als componist voor onder meer Jennifer Rush, Trini Lopez, Helen Schneider en The Nylons. Sinds 1995 is hij terug op het podium met Time Bandits en werkt hij als liedjesschrijver voor onder andere Ruth Jacott, Helmut Lotti, Dana Winner en Barbara Dex. Hoewel hij happy is met z´n leven, zou Hidding terugkijkend sommige dingen toch anders gedaan hebben. „Misschien had ik twintig jaar geleden niet de keuze moeten maken om helemaal in België tussen de varkens- en kippenboeren te gaan wonen. Ik had dichter bij het vuur moeten blijven. Ik heb geen spijt, maar handig was het niet. Het had me een heel ander leven opgeleverd. Maar wie weet was ik wel als junk geëindigd, dat kan natuurlijk ook. Of nee, dat kan niet, want zo stom ben ik niet. Wel heb ik overal lichtelijk aan geroken, maar ik zag van dichtbij vrienden sterven door die heavy shit. Daarom ben ik er verder ver van afgebleven. Ik vond het eng.”

(Voor Veronica Magazine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.