Mijn ontmoeting met ‘El Tigre’ Falcao

falcaoHet Nederlands elftal speelt dinsdag 19 november in de Amsterdam ArenA een oefenwedstrijd tegen Colombia. De grote man van Colombia, spitsRadamel Falcao, is er bij. Zonder twijfel hoort de aanvaller momenteel bij de beste spitsen ter wereld. Hij is snel, technisch, maar ook fysiek sterk en hij voetbalt heel opportunistisch. Hij doet dingen die je niet verwacht. Falcao is geweldig om naar te kijken. En ik heb hem vorig jaar kort ontmoet.

Ik woonde in Boekarest de Europa League finale bij tussen Atletico Madrid en Athletic Bilbao. Falcao scoorde twee goals in de met 3-0 gewonnen eindstrijd. Na het laatste fluitsignaal rende de langharige, oersterke voetballer richting de tribune waar zijn vrouw zat. En wie zat er de hele wedstrijd op rij 1 direct naast zijn vrouw? Inderdaad, ondergetekende. Dus na de nodige emotionele felicitaties van zijn vrouw, keerde Falcao zich in dolle enthousiasme naar mij en greep mijn hand. “Felicidades amigo”, riep ik. Hij keek me diep in de ogen aan, ik zag een traan van geluk en terwijl in grote opluchting een lach verscheen op zijn gelaat, zei hij ‘Gracias amigo’ en keek naar boven om Jezus ook nog even te bedanken. Falcao is erg gelovig.

Terwijl de topscorer die tegenwoordig voor AS Monaco speelt terug naar het veld rende om de bokaal in ontvangst te nemen, raakte ik in gesprek met zijn trotse vrouw. Mooi avondje in Boekarest was dat. Benieuwd naar dinsdag. Misschien kom ik Falcao weer tegen. Zal ik hem opnieuw moeten feliciteren of weet Oranje deze waanzinnig sterke spits te stoppen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.