Ideetje: mini-WK met Europa tegen Zuid-Amerika

Genoten van al die topvoetballers die dinsdagavond in actie kwamen, zoals Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic en Radamel Falcao. De eerste twee moesten strijden om een WK-ticket en helaas is dat voor Zlatan Ibrahimovic en zijn teamgenoten niet gelukt. Zlatan zien we dus niet terug op het WK aankomende zomer in Brazilië. Wat zonde! En toen kwam ik op een heerlijk idee.

Wat zou het geweldig zijn om een mini-WK te organiseren waarbij de continenten het tegen elkaar opnemen. Een continenten-WK. Zo kun je dus de wedstrijd Europa tegen Zuid-Amerika hebben, met bij de thuisploeg Casillas op doel, Van Persie op 10 en Ronaldo én Ibrahimovic in de voorhoede. Geen afvallers dus; alle toppers aanwezig. En Zuid-Amerika heeft dan natuurlijk de droomvoorhoede Neymar, Messi en Falcao. Wat een heerlijk duel zou dat zijn!

Maar als een mini-WK niet zo interessant is vanwege het drukke speelschema, of omdat sommige continenten geen noemenswaardig elftal op de been kunnen brengen, dan zou het mooi zijn om elk jaar Europa Versus Zuid-Amerika te organiseren. Het ene jaar op Wembley in Engeland, het andere jaar in de Maracanã in Brazilië. Als opening van het nieuwe voetbalseizoen. En dan kunnen wij, Nederlandse voetbalfans, daar likkebaardend naar kijken. Om vervolgens, met het treurige niveau van de huidige Eredivisie in het verschiet, daar dan heel, heel lang op te teren.

En anders alle topvoetballers die voor een zwak voetballand uitkomen en zodoende niet of nooit op een WK uit zullen komen een wildcard geven en met hen een ‘mix WK team’ maken. Zodat we toch al die geweldige voetballers in actie kunnen zien op het hoogste niveau. Daar draait het toch om?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.