Eén van de meest inspirerende interviews

Soms kom je thuis na een interview en ben je geïnspireerd geraakt door mooie slimme uitspraken van de geïnterviewde. Een tijd geleden heb ik ontwerper Jurgen Bey geïnterviewd. Ik las zojuist mijn interview met hem terug en werd opnieuw geraakt door enkele van zijn quotes. Zie hieronder. Om het gehele interview te lezen, klik hier.

“Tuurlijk laat ik af en toe dingen zien en vraag ik wat ze ervan vinden, maar de verantwoordelijkheid moet liggen waar de kennis zit.”

“Iedereen zou meer aandacht moeten hebben voor positieve dingen. Niet dat er goednieuwskranten gemaakt moeten gaan worden, maar onze energie en aandacht kan wel in haalbare dromen gestopt worden. Want het grote gevaar is dat je van de wereld afvalt en bitter wordt.”

“De aandacht en tijd die je in dingen stopt, heeft zijn weerslag op alle vlakken.”

“Neem als voorbeeld een trein. Het stuur zit voorin, je weet waar je heen gaat en iedereen volgt je. Wij bij Studio Jurgen Bey werken met het stuur achterin. Dat betekent dat je wel naar rechts kunt sturen, maar dan gaat de trein naar links. Ik weet dus ook niet waar ik uitkom.”

“De wereld is groot genoeg voor iedereen en als mensen mijn werk niet mooi vinden gaan ze toch ergens anders heen? Ik ga ook niet oordelen over huizen van anderen. Dat is nou net de schoonheid van een grote wereld. Je hoeft dus geen ruzie te maken. Daarom vind ik het ook raar dat mensen die elkaar niets te vertellen hebben en niets aan elkaar toevoegen elkaar opzoeken.”

“Deze mensen moeten hun eigen wereld kunnen creëren, met daaruit voortvloeiende een eigen kwaliteit. Op die manier zien wij dingen die we zelf niet kennen.”

“Jouw hoofd werkt mooi en mijn machines werken mooi, laten we samenkomen.”

“Ik ben namelijk de meest gewone, gemiddelde Nederlander en weet hoe er gedacht wordt en ik weet dat ik daar binnen kan werken.”

“Maar als je tegenwoordig een rare bril op hebt, weet men gelijk dat je een ontwerper bent.”

“Het is een fijn land, hoewel het idee heerst dat we heel democratisch en genereus zijn, terwijl dat niet zo is. Daar mogen we wel nog aan werken.”

“En ach, ik heb ook liever dat een klein aantal mensen iets heel erg graag van mij wil hebben, dan dat veel mensen mijn werk ‘wel leuk’ vinden. Ik vind het veel te mooi en het is veel te hard werken om genoegen te nemen met ‘wel leuk’.”

“Mensen krijgen precies terug hoeveel ze ervoor betalen.”

“Onze verkopen lijden niet onder deze namaak, want het is geen competitie omdat ze het economisch benaderen waardoor er een luiheid in de producten zit.”

“Ik kan me enorm rot ergeren aan droomwerelden die slechts voor drie mensen zijn weggelegd. Zo kun je tegenwoordig Idol worden. Die droom wordt voor misschien enkele mensen per jaar werkelijkheid, maar toch wordt alle energie van mensen en media hierin gestoken. En omdat deze droom voor zo weinigen weggelegd is, raken veel mensen gefrustreerd. Daar komt zoveel negativiteit uit en dat vind ik heftig.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.