Wat Barry Atsma nog meer zei

Ik heb donderdagavond een interview gehad met acteur Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter, Kenau, Lucia de B., Mannenharten, Quiz) voor het landelijke filmmagazine Preview. Binnenkort kun je dit lezen, maar in het blad is de ruimte beperkt, dus vandaar dat ik enkele ‘overige quotes’ hieronder heb verzameld. Voor de echte fans, zullen we maar zeggen. Over enkele weken verschijnt de nieuwe Preview met mijn interview. Deze is o.a. af te halen in Pathe bioscopen.

Over zijn rol in de nieuwe film Lucia de B.
“Ik heb een bescheiden rol in Lucia de B., de film over de verpleegster die onterecht in de gevangenis heeft gezeten omdat ze verdacht werd van moord op enkele baby’s. In de film speel ik de directeur van het ziekenhuis waar Lucia werkte. Hij is de man die het balletje aan het rollen bracht. Openlijk, door op een persconferentie te wijzen naar de verpleegster en te zeggen dat er iets niet in de haak is. Hierdoor ontstond een tunnelvisie, waar ook de rechters last van hadden. Deze man heeft gezegd: ‘Ik ben niet de 7 rechters. Ik heb haar niet veroordeeld.’ Maar hij heeft wel degelijk een belangrijke rol in de onterechte veroordeling gespeeld. Lucia de B. is een retegoed gemaakte thriller. Je gaat aan alles en iedereen twijfelen. Heel interessant. Ook omdat je tijdens het kijken veel elementen herkent waar je in je eigen leven ook mee te maken hebt, alleen nooit bij stil staat.”

Over zijn brede rolkeuze
In het interview spraken wij onder andere over Angelina Jolie. Zij werkt aan een breed oeuvre. Zo speelt ze in kostuumdrama’s, actiefilms en, binnenkort, in een sprookje. Hoe is dat bij Atsma? “De laatste twee jaar heb ik rollen gekozen die wat verder van elkaar afstaan. Zo speelde ik in een commerciële, lekkere wegkijkfilm Mannenharten, in een dramaserie over de ondergang van een drogisterijfamilie, in een soort comedy-Hollywoodproductie en in de tv-serie Van Gogh over onze beroemde schilder.”

Filmtip
We hadden het tijdens het interview over La belle et la bête, een nieuwe Franse film die binnenkort uitkomt en bij ons bekend zal worden als The Beauty and the Beast / Belle en het Beest. Eén van de twee hoofdrollen in deze film is weggelegd voor Vincent Cassel. Daar blijkt Atsma een groot fan van te zijn. “Vincent Cassel is so fucking goed. In elke rol die hij speelt is hij geweldig. Ik vind hem vooral goed in La haine. Dit is een film uit 1995 en is één van zijn eerste films. Het gaat over de problematiek en de opstand in de banlieue’s.” Benieuwd naar deze favoriet van Barry Atsma? Zie hieronder de trailer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.