Tegengeluid: Wat er werkelijk gebeurde rond de verrijzenis van Jezus

Nu de eitjes hebben gesmaakt is het tijd om een mooi verhaal dat ik ooit hoorde met jullie te delen, over de ‘dood die Jezus heeft verslagen’ met zijn verrijzenis.

Want wat is er gebeurd? Is Jezus Christus 2000 jaar geleden écht overleden om enkele dagen daarna weer levend te worden? Nee, natuurlijk niet. We hebben toch allemaal Biologie gehad op school? Maar hoe is het dan gegaan? Allereerst: als iemand aan een kruis wordt genageld, zakt zijn lichaam door het gewicht in. De longen worden door de ribbenkast ingedrukt waardoor ademen lastig wordt. Door te weinig zuurstof raakt iemand bewusteloos. Maar de ademhaling gaat zachtjes door. Maar je lijkt dood. Zo ook Jezus. En dus werd hij van het kruis gehaald en in de grot gelegd. Toen hij weer gestrekt lag, was het voor zijn longen mogelijk meer zuurstof op te nemen, de ademhaling werd weer meetbaar en normaal en Jezus kwam bij. En toen dacht hij: “Hier begrijpen ze mij niet, ik moet hier zo snel mogelijk ongezien weg.” En dus ging hij. Volgens de verhalen ging hij naar India, waar hij in een boeddhistisch klooster ging wonen, een gezin begon en stierf rond zijn 82e jaar.

Als dit verhaal waar is, blijft er van Pasen en de gehele Bijbel en het geloof weinig over. Of toch niet? De eitjes smaken er in ieder geval niet minder om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.