Ilse de Lange en Waylon kennen 2 geheimen van een succesvol leven

In gesprek met Humberto Tan bij RTL Late Night maandagavond lieten Ilse de Lange en Waylon zien enkele geheimen van een gelukkig en succesvol leven te kennen. Het zangduo kwam tekst en uitleg geven naar aanleiding van hun grote succes tijdens het Eurovisie Songfestival en hun nu al gouden album als The Common Linnets.

Middel-doel
“We hebben deze liedjes en het album niet gemaakt met het doel het commercieel uit te buiten. We hebben het ook niet gemaakt voor radio of televisie,” vertelden de twee. “Wij houden van deze muzieksoort en kregen de kans om de muziek te maken die wij diep in ons hart het liefste maken. Niet voor geld, gewoon voor de muziek.” En met succes. Júist met succes, want door iets niet als middel in te zetten om een doel te bereiken, maar datgene wat je doet als doel te zien, dan stroomt er meer kwaliteit in je werk. Topvoetballer en Oranje-international Robin van Persie vertelde mij in Londen een tijd geleden voor een interview voor Veronica Magazine iets met dezelfde strekking:

Maar Van Persie is nog helemaal niet bezig met het leven na voetbal. Want hij leeft in het nu. „Heb ik altijd gedaan. De dingen die ik nu naast voetbal doe, zoals golf of tafeltennnis, doe ik omdat ik er plezier aan beleef. En niet om een bepaald doel te bereiken. Zo was het ook toen ik voetballer werd. Ik wist helemaal niet dat je zo beroemd kon worden en veel geld kon verdienen. Ik deed het omdat ik het leuk vond. Je hebt ook broodvoetballers aan wie je kan zien dat ze spelen om de verkeerde redenen. Maar bij goede spelers waar voetbal in hun bloed en botten zit, spat het plezier ervan af. Ik ben ervan overtuigd dat zo´n jongen, zeker op de lange termijn, verder komt.”

Ook de wereldberoemde zanger Sting kent dit ‘geheim’ zo bleek uit zijn bezoek aan Twan Huys’ College Tour:

“Muziek maken is mijn pad. Beroemd worden en veel geld verdienen is iets wat er vervolgens is gebeurd. Maar dat was nooit het doel. Het doel was muziek maken,” aldus Sting.

Flow
Het tweede geheim voor een succesvol leven die Ilse de Lange en Waylon weten is ‘flow’. “Wat wij nu hebben gemaakt past bij ons. Wij zijn met country opgegroeid. De liedjes schrijven en de muziek maken ging soepel.” Doe wat bij je past en ook dan stroomt er veel kwaliteit in datgene wat je doet. Daarnaast gaat het je ook plezierig af. Wanneer je keihard moet bikkelen om iets met veel pijn en moeite te volbrengen, kan dit een signaal zijn dat het niet bij je past. Misschien doe je het – bewust of onbewust – om de verkeerde redenen, zoals geld, aanzien, verwachtingen van anderen, etc. Als een proces of taak flowt past het bij je. Luister naar dit signaal. Het is een misvatting om te denken dat je alleen met snoeihard werken iets voor elkaar kan krijgen of verdiend.

Ikzelf heb het onder meer met artikelen schrijven. De beste verhalen zijn in korte tijd geschreven. Met muziek is dat net zo. Niet alleen bij Ilse de Lange en Waylon maar ook bij Paul Simon, de helft van het wereldberoemde duo Simon & Garfunkel. Simon schreef het wonderschone Bridge Over Trouble Water. Hierover zei hij ooit in een documentaire: “In een kwartier en in één ruk heb ik dit liedje geschreven. Ik zat met pen en papier en hoefde niet na te denken. Het was alsof iemand de woorden influisterde en ik hoefde het alleen maar op te schrijven.”

Flow!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.