“De verdedigende tactiek bleek in de praktijk te behoudend, de angst bij Van Gaal voor het imago van Messi te groot.”

Verdiende Oranje meer in de halve finale tegen Argentinië? Mwoh… Oranje was niet beter dan de Argentijnen. De Argentijnen waren ook niet beter dan Nederland. Beide kregen enkele mogelijkheden, de strijd vond op het midden van het veld – ver van de goals vandaan – plaats.

Valt Oranje iets te verwijten? Denk het wel. Je zag dat de Argentijnen naar achteren leunden en hoopten op Messi. En dat de sterspeler compleet in de achterzak van Vlaar en Co zat. De organisatie achterin bij Nederland stond als een huis. En toen Oranje druk zette even na de rust, zag je dat de tegenstander er amper uit kon komen. En dus had Louis van Gaal zijn team vanaf dat moment in een 4-3-3 formatie moeten laten spelen. ‘We’ hadden ze bij de strot en hadden een extra mannetje voorin nodig om die broodnodige kansen af te dwingen. Maar helaas. De verdedigende tactiek bleek in de praktijk te behoudend, de angst bij Van Gaal voor het imago – en niet de daadwerkelijke prestaties deze wedstrijd – van Messi te groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.