E-mail aan Mark Rutte

Beste Mark,

Hoge bomen vangen veel wind en dat is bij jou als minister-president niet anders. In je achtertuin stonden al de nodige bakken met kritiek, de afgelopen dagen is hier wat bijgekomen. Natuurlijk, je presenteert je niet zo overtuigend en charismatisch als Obama. Je bent Obama niet. We maken daar wel eens grapjes over. Dan zet ik via YouTube een speech van de Amerikaanse president op en ga jij voor de spiegel playbacken. “Met mijn gezicht erbij slaan die woorden nergens op”, zeg je dan zelf. Maar ik vind dat je het de afgelopen dagen goed doet. In plaats van lopen schreeuwen en dreigen als een Noord-Koreaanse regeringsleider, blijf je kalm. Je houdt je emoties voor jezelf, toont je rationeel en zet als een leider een duidelijke lijn uit. Ik heb begrepen dat het Nederlandse volk iets anders van jou verwacht. Maar wij snappen dat je je handelingen en je beleid niet moet aanpassen op de verwachtingen van die mensen, want deze verwachtingen zijn een voortvloeisel uit hun woede, frustratie en onwetendheid. Jij spreekt dagelijks met de Europese regeringsleiders en weet wat er precies speelt. Het volk weet dat niet, maar dat weerhoudt men er niet van een mening te vormen. Dit meninkje presenteren ze dan ook nog als de waarheid. Vermoeiend. Ik ben blij dat je snapt dat je met stoere praatjes de separatisten tegen het hoofd stoot. Dan gaan ze frustreren. Verstoppen ze de lijken maandenlang en staan ze geen enkele toegang tot het rampgebied toe. Als politicus kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Gewoon ‘lief’ doen, dan gunnen die idioten je het een en ander, en wanneer de lichamen terug in Nederland zijn, kun je alsnog een grote bek opzetten. Dan is het moment daar om op te komen voor onze vermoorde landgenoten en sancties bekend te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.