In de huid van Twan Huys bij ‘College Tour’ met Winston Gerschtanowitz

IMG_3251Hoe het voelt om als een Twan Huys in een volle zaal een beroemde, inspirerende gast te interviewen?

Als docent aan de media-opleiding van de Hogeschool van Amsterdam, heb ik een module ontworpen met de naam Ondernemen in de creatieve industrie. De tweedejaars studenten van het MIC gaan hierin aan de slag met het verkennen van de wereld waarin zij later als mediaprofessionals aan de slag zullen gaan. Daarnaast gaan ze leren en onderzoeken hoe ze succesvol als zelfstandig ondernemer in de creatieve sector kunnen werken. Immers, 66% van alle mensen die in deze industrie werken doet dat als ZZP-er. Voor deze module heb ik vorige week een gastcollege met Winston Gerschtanowitz georganiseerd. We kennen hem vooral als presentator van RTL Boulevard, maar hij heeft ook zijn eigen mediabureau opgericht en is werkzaam als Commercieel Directeur bij Talpa. In een setting die we kennen van het bekende tv-programma ‘College Tour’, heb ik à la Twan Huys Winston geïnterviewd in een vol Theater Tuschinski (leuk feitje; dit theater is door Winstons overgrootvader opgericht). Voor het oog van een kleine 700 mensen vertelde een openhartige en grappige Gerschtanowitz over zijn leven, hoe hij doorgebroken was, wat het is om in de mediawereld te werken en dat ondernemen naast lef tonen en ‘gewoon doen’, ook draait om zelf kansen creëren. Uit de enthousiaste en positieve reacties na afloop bleek het een zeer inspirerend ‘College Tour’ te zijn geweest. Het was geweldig om een middag Twan Huys te zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.