Hollande onthult plaquettes ter herdenking van Charlie Hebdo, maar waar zijn de plaquettes voor de mooie dingen in het leven?

heroPresident Hollande van Frankrijk onthulde samen met de burgemeester van Parijs een plaquette bij het voormalige kantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, om de twaalf mensen die daar een jaar geleden werden vermoord te herdenken. Daarna liepen ze naar de plek waar Said en Cherif Kouachi een islamitische politieagent neerschoten. Ze eindigden hun tocht bij de Joodse supermarkt waar Amedy Coulibaly vier mensen doodde. Ook op deze plekken werden plaquettes onthult. Natuurlijk goed bedoeld en eervol – op een bepaalde manier dan – om zo slachtoffers te herdenken. Maar als je daar nu in de buurt rondloopt, zie je dus meerdere plaquettes die aandacht vragen voor negatieve gebeurtenissen. En daar moet je af en toe bij stilstaan – kop in het zand steken is voor struisvogels – maar ik vraag mij nu wel af waar de plaquettes zijn voor positieve gebeurtenissen? Want er gebeurt toch ook zoveel moois? Waar is de plaquette voor die vrouw, die op straat een man reanimeerde en zo zijn leven redde? Waar is de plaquette voor die man, die de rivier in sprong om een jongetje die aan het verdrinken was te redden? Waar is de plaquette voor het meisje dat op zo’n romantische manier in het park haar vriend ten huwelijk vroeg? We eren te weinig onze helden, de mooie dingen. We zijn teveel gefocust op negativiteit. Daarom ben ik vóór plaquettes die aandacht besteden aan de mooie dingen van het leven. Onder het motto ‘wat je aandacht geeft groeit’ wordt zo je leven iets mooier. In plaats van dat je rondloopt en wordt geconfronteerd met ellende, zie je dan wat voor moois er allemaal in de wereld is. Eren moeten we kennelijk nog leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.