Onderzoek toont aan: Wat je denkt verbetert je lichamelijke prestaties

Er wordt veel onderzoek gedaan naar de link tussen lichaam en geest. Deze week schrijft The Independent over een fijn onderzoek dat wederom aantoont dat wat je denkt, invloed heeft op de conditie van je lichaam.

The Independent schrijft over het onderzoek van Colorado College dat aantoont dat alleen denken dat je een goede nachtrust hebt gehad, al genoeg is om je cognitieve vermogen te verbeteren. De onderzoekers formeerden twee groepen mensen. Tegen de ene groep werd verteld dat ze uitstekend hadden geslapen. Of ze dat ook zelf vonden is niet van belang. Er werd uitgelegd dat door middel van een nieuwe test (totaal gelogen) is aangetoond dat ze bovengemiddeld lang in de REM-slaap hebben doorgebracht en hoe belangrijk dat is voor hun cognitieve prestaties. Tegen de andere groep werd gezegd dat ze juist minder dan het gemiddelde percentage hebben doorgebracht in de REM-slaap.

Let dus op de gedachten die je hebt en uitspreekt (hardop dan wel in je hoofd) over jezelf.

Hierna maakten de mensen uit de twee groepen een cognitieve test waaruit bleek dat de mensen die dachten dat ze een goede nachtrust hadden gehad, beter presteerden in concentratie- en geheugentests.  

Zo werkt ook het beroemde placebo-effect. Het is niet het pilletje van suiker of zout dat je beter maakt, het is de gedachte dat er aan je lichaam of ziekte word gewerkt en dat je beter wordt, waardoor je geen of verminderde klachten ervaart. Let dus op de gedachten die je hebt en uitspreekt (hardop dan wel in je hoofd) over jezelf. Uit steeds meer neurowetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een duidelijke niet te missen connectie is tussen je lichaam en geest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.