Mijn snoeiharde bijna-crash samen met Tom Coronel

cimg1009Zondag reed Tom Coronel zijn laatste racevoor BMW in het FIA World Touring Car Championship. Hij deed dat in het Chinese Macau. Daar woonde ik een paar jaar terug als verslaggever de race bij waarin Coronel wereldkampioen werd. Mooie herinnering. Vooral aan het feest na afloop. Het kon niet gek genoeg. Hopelijk zien we de Nederlandse autocoureur volgend seizoen weer terug in het WTCC. Want Coronel kan als geen ander topsport verenigen met amusement: en dat is autoracing uiteindelijk toch.

Als sportverslaggever ben ik geregeld met Coronel mee gegaan naar het buitenland om reportages en interviews te maken. Milaan, Porto, Mexico, Macau, Valencia, Portimao, Estoril: overal waar ik kwam diezelfde prettige combinatie van presteren en lachen. Het maakt werken met Coronel zo verschrikkelijk prettig. We hebben aardig wat meegemaakt samen. Dansen, drankjes en uit de hand gelopen diners staan op mijn netvlies. Maar één van de mooiste herinneringen heb ik aan Puebla 2008.

Daar, in Mexico, reed ik na de kwalificatie op zaterdag een rondje met Coronel mee over het circuit. Hij wilde even wat laten zien en drukte het gaspedaal verder dan ver in. We scheurden snoeihard over de baan, toen ik Coronel ineens lijkbleek zag worden. Een fractie van een seconde later gleden we op volle snelheid langs een muur. De remmen braken uit en de auto ging op volle vaart een bocht in. Met alle mogelijke moeite van de wereld wist Coronel een harde crash te voorkomen. Wél schampte we met dik 200 kilometer per uur een lange muur die rond de bocht stond opgesteld. Kort daarna reden we over de finishlijn en zette Coronel de auto aan de kant om uit te stappen en – inmiddels weer met de eigen huidskleur op de wangen – droog te verkondigen: “Ik denk dat de remmen even nagekeken moeten worden.”

Lees hieronder twee artikelen die ik geschreven heb over Tom Coronel en het WTCC:

– Coronel: “Het gaat om die beker”
– Lekker beuken en racen in Mexico

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.