Armin van Buuren: ´Succes is geen doel, maar een reis.´

Als fanatiek plaatjesdraaier doorbreken tussen al die andere trancetalenten is niet gemakkelijk. Maar dankzij Armin en zijn zoektocht naar SEAT´s Next DJ krijgt Joey ´dj Renvo´ Janssen uit Haarlem de kans.
beeld: Weraveyou

Wat hadden wij graag dj willen worden. De vetste feestjes in de beroemdste clubs. Overal aanbeden worden door tienduizenden vrouwen. En de wereld zo vaak overvliegen dat zelfs Phileas Fogg (je weet wel, die knakker die in 80 dagen de aardbol rondging) jaloers zou worden. Wat wil een man nog meer? Als we dj waren zag ons leven er precies zo uit toch, Armin? “Dat zou wel eens kunnen kloppen”, zegt ´s werelds beste dj (voor de 4e keer op rij!) glimlachend. “Het klinkt allemaal stoer, maar het is ook hard werken hoor.” Hoezo dan? Beetje draaien, beetje dansen. “En bijna iedere dag in een vliegtuig stappen, hotel in en uit, platen uitzoeken en ondertussen ook nog mijn radioshow A State Of Trance maken”. Ach so. Hard werken ja, maar dat is acht uur per dag aan de lopende band frikandellen in een doos stoppen ook. Maar dan met nét wat minder glamour. Geef ons maar tha dj-life! Dat moet ook Joey Janssen (23) denken. Hij won recentelijk SEAT´s Nex DJ: Een zoektocht van SEAT en Armada Music naar nieuw draaitafeltalent. Over Joey “de nieuwe Armin” Janssen straks meer. Nu eerst de echte Armin, het uithangbord van SEAT´s Next DJ.

Topmodellen, zangers, musicalsterren, ontwerpers, kappers… We blijven zoeken!
Armin: “Blijkbaar is zoeken naar talent populair. Niet alleen Idols of X-Factor kan dat, maar ook SEAT´s Next DJ. De laatste maanden heb ik geleerd dat er waanzinnig veel talent is in Nederland. De aanstormende talenten kunnen niet alleen draaien, maar ook al produceren. Zonder twijfel is ons landje dé kweekvijver van trance.”

Hoe komt het dat die Hollanders zo verrekte goed kunnen draaien?
“Omdat hele generaties met electronische muziek zijn opgevoed. Ikzelf ben alweer tweede generatie. Toen ik nog te jong was om clubs binnen te mogen, luisterde ik altijd naar dj Ronald Molendijk en dj Dimitri op de radio. Zij waren mijn helden. Joey is alweer derde generatie. Hij weet niet beter. Laatst was ik in Amerika en merkte dat ons vak daar nog in de kinderschoenen staat. In ons land is de lat door de vele jaren dat we met trance, progressive en house bezig zijn, zo enorm hoog komen te liggen. Producties zijn nergens zo vet als in Nederland.”

Make us proud, Armin! En wat vind je van SEAT´s Next DJ?
“Zonder twijfel een mooi initiatief. Iedereen heeft een kruiwagen nodig. Ikzelf ben ook in het zadel geholpen door dj Ben Liebrand. Hij zag het wel in mij zitten nadat hij een mixtape van mij had gehoord. Ik hoop dat ik nu ook talenten kan helpen verder te komen. Maar ik moet zeggen dat ik een muziekwedstrijd altijd een beetje raar vind. Muziek is namelijk smaak. Als je daar een wedstrijd van maakt, ondermijn je dat we allemaal uniek zijn. Maar het mooie van SEAT´s Next DJ: Het gaat uiteindelijk om entertainment. Wie heeft het meeste talent, maar weet ook het publiek te vermaken? Ik heb tegen Joey gezegd: ´Er zijn tegenwoordig zoveel goede dj´s. Wees onderscheidend en geef de mensen daarmee een reden om juist naar jóu te komen kijken´.”

Meer tips voor Joey?
“Geniet ervan en probeer je enthousiasme vast te houden bij alles wat je doet. Succes is geen doel, maar een reis.”

Zo! Dat klinkt een berg filosofisch…
“Ha, ik heb het niet van mezelf, ik heb het laatst ergens gelezen… Maar het is wel waar!”

Niet de eerste de beste dorpskroeg
Joey, of liever dj Renvo, kreeg samen met die andere finalist van SEAT´s Next DJ, Han ´dj DiVasco´ van de Veerdonk (20 uit Den Dungen), kort geleden de kans om op Ibiza het vak af te kijken van Armin. Als kers op de taart, of liever als tros kersen op de taart, mochten zij zelf draaien in Space, de befaamde club waar Armin huis-dj is. Diezelfde avond draaiden ook Sunnery James (die het met Doutzen Kroes doet, dat geheel terzijde) en Markus Schulz. Als jong broekie tussen zulke namen draaien in zo´n beroemde club, is een beetje alsof je als debutant de beslissende penalty moet nemen in de Champions League finale. Waanzinnig. En dan de volgende dag ook nog draaien, mixen, scratchen in Café del Mar. Ook niet de eerste de beste dorpskroeg. “Dit overtreft alle verwachtingen”, aldus Renvo. “Ik kan niet geloven wat ik allemaal meemaak nu.” En dan te bedenken dat hij niet eens meedeed om te winnen. “Ik schreef me in zodat ik mocht draaien op A State of Trance 500 in Den Bosch. Dat was zo vet. Pas vanaf de halve finale ging ik serieus denken aan het winnen van SEAT´s Next DJ.” Nu die prijs binnen is en op het Armada-label van Armin de eerste single, Breakout, is gelanceerd heeft Renvo een nieuw, ultiem doel gesteld. “Net als Armin uitgeroepen worden tot de beste dj van de wereld”. Dat wordt flink doordraaien.

Geschreven voor For Him Magazine (FHM)

Copyright © Gabriël Deriga

3 thoughts on “Armin van Buuren: ´Succes is geen doel, maar een reis.´

  1. Pingback: Journalistiek « K.bril.L media

  2. Pingback: Schrijven voor magazines | K.bri.L media

  3. Pingback: Wie is Gabriël Dériga | Freelance interviewer Gabriël Dériga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.