Dewi: ´Mensen kijken niet naar mijn kwaliteiten´

„En de quizvraag luidt: Aan welke tv-talentenshow deed Dewi niet mee? De tijd loopt”, roept Dewi. Ze is goed gemutst als we haar ontmoeten achter de schermen van The Winner Is. Zij snapt zelf ook wel dat het nogal opmerkelijk is dat ze na deelname aan Idols (2002/2003) en Popstars (2009/2010) wéér aan een talentenjacht meedoet.

beeld: Telegraaf / NLD

„Ik heb getwijfeld of ik het zou moeten doen. Maar waarom niet? Ik kan mezelf laten horen in een mooi, nieuw programma waarin het draait om zangtalent en niet om het uitlachen van mensen. En je moet nu eenmaal met je kop op tv komen om boekingen te verdienen. Want van platenverkoop kun je niet leven.” Hoewel ervaren met dit soort shows, is Dewi nog steeds nerveus als ze voor de jury het podium opstapt. „Tuurlijk! Je wordt toch beoordeeld.” Om daar lachend aan toe te voegen: „Eigenlijk weet ik ook niet waarom ik mezelf dit weer aandoe.”

Ze heeft zich er inmiddels bij neergelegd, maar een tijd lang worstelde Dewi met haar imago. Veel mensen weigeren haar te zien als serieuze artiest. „Ik werd bekend door Idols en daar stopt het voor veel mensen. Ze kijken niet verder naar mijn kwaliteiten. Daar heb ik het een tijd moeilijk mee gehad, want volgens mij heb ik me behoorlijk bewezen als zangeres. Alleen heb ik niet het succes behaald dat je als ´credible´ artiest hoort te hebben. Dan heb ik het over gouden platen, een Edison winnen, etc. Pas dan word je kennelijk gezien als volwaardig artiest.” Is het dan wel handig om opnieuw mee te doen aan een talentenprogramma? „Ik ben nu eenmaal commercieel de wereld in gegaan, dat is hoe mensen mij zien, dus laat ik daar dan op inspringen. Ik kan wel hoog en laag springen om gezien te worden als geloofwaardige artiest, maar dat is toch niet zo. Dus ik blijf doorgaan op mijn manier. Uiteindelijk zal mijn stem overeind blijven staan.”
Het is alweer negen jaar geleden dat Idols een explosie teweegbracht in het tv-landschap. In het immens populaire eerste seizoen werd Dewi vierde. Ze nam daarna haar debuutalbum Know Me op, dat in de Album Top 100 piekte op plek 10. Daarna nam ze nog twee albums op, met wat minder succes. Haar eerste twee singles, When you walk in the Room met Jamaï en Left of Center, werden vette top 10 hits. Daarna werden haar singles in het beste geval bescheiden hitjes. En toch weet iedereen wie Dewi is. Mede dankzij haar fotoshoots voor lingeriemerk Sapph en de Playboy weet ze in de picture te blijven. „Dat is het belangrijkste. Al zou het leuk zijn als mensen ook liedjes van mij zouden kennen. Voor het grote publiek ben ik meer BN-er dan artiest.” Vind je dat erg? „Zolang ik mensen blij maak met zingen niet. Ik word nog steeds gewaardeerd als zangeres. Als dat verandert en ik op het podium sta en mensen hoor roepen: ´Ga lekker uit de kleren´, dan zou dat heel jammer zijn.”

(Voor Veronica Magazine)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.